Min nya lägenhet...

Ja, för första gången ska jag flytta in i en alldeles egen lägenhet... Med mycket blandade känslor. Jag är ledsen över många saker, men försöker se framåt mot ett 2010 som kommer bli fantastiskt!
Saker o ting börjar lösa sig... Jobb verkar ordna sig, jag ser framemot en vår full av resor och äventyr och jag ser framemot att återigen bo på landet.

Lägenheten börjar bli klar o den blir jättefin... Det har verkligen varit jätteskoj att få vara med o välja hur den ska se ut.. Blir vackert ekgolv i hela lght, skåp med vita luckor o ev. svart kakel i köket, mkt vita väggar o en jättefin fondvägg.. Golven är klara, tapeten i rummet är snart klar o idag satte pappa o Micke upp överskåpen i köket.

Kommer bli supersnyggt med min fina eksäng o sängbord.. Saknar en bokhylla o skulle vara roligt att ha matchande bord o stolar. Pappa tycker dock jag ska vänta tills jag vet hur länge jag ska bo kvar där.. Men å andra sidan, köper jag möbler jag verkligen vill ha så tar jag ju med dem till nästa lght också..

Jag är sååå tacksam över att jag har en sån fantastisk familj som ställer upp o hjälper mig när det är svårt....

Snart är det 2010.. jag har stooooora förhoppningar på det kommande året...

Fastnat

En text har fastnat i min hjärna igen... kan bara inte sluta lyssna på låten. Det är Carolina Wallin Pérez cover på Kents "Utan dina andetag"...



Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mej svag
men jag vågar inte väcka dej nu

Jag skulle ge dej
allting du pekar på
men bara när du inte hör
vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinlig grå
blir jag
utan dina andetag

Min klocka har stannat
under dina ögonlock
fladdrar drömmarna förbi
inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
mitt hjärta i din hand
har jag tappat bort mitt språk
det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och färglös som en tår
blir jag
utan dina andetag

Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor
jag kan inte ens stå
om du inte ser på
och genomskinlig grå
vad vore jag
utan dina andetag

Vad vore jag
utan dina andetag



Planerar att gå på Kents konsert i Örebro 30 Mars.. vore kul.. Tycker de är fruktansvärt bra.. Hojta till om ni vill med!

Kram

Islenski barinn

Igår hade vi en riktigt slapp dag.. En lång sovmorgon, en sväng på stan och en riktigt god lunch... Jag åt isländskt lamm, Àsti åt renburgare och Thom testade val.. Riktigt gott alltihop!




Självklart blev det isländsk öl till det hela.. mums..

Vi åker hem redan imorgon, tiden går alldeles för fort... Uscha...

Bilder från Island

De senaste två dagarna har vi gjort lite utflykter, så jag tänkte jag skulle bjuda på några bilder...

I måndags åkte vi till the Golden Circle som är ett område med mycket geotermisk aktivitet. Först såg vi det massiva vattenfallet Gullfoss, riktigt imponernade vilka vattenmassor det är. Tyvärr kunde vi inte gå ända ner då det är avstängt under vintrarna, men det var imponerande även uppifrån.




Vi åkte även till Haukadalur där man hittar många varma källor och även Gejsrar. Här ser ni när en av dem får ett utbrott. Lägg även märke till den vackra solnedgången, klockan är här runt 15.30.. Solstunderna är korta under vintern.



Igår åkte vi istället till ut till Snaefellsnes, en halvö väster om Reykjavik för att se på havet och den vackra utsikten... Här står jag vid toppen av en hög havsklippa..




Ifrån denna sida såg vi även glaciären Snaefellsjökull som bl.a. figurerar i en av Jules Vernes böcker som platsen där man tar sig till jordens mittpunkt. Folk tror även att detta är platsen där utomjordingar någongång kommer landa. Det enda jag kan säga säkert är att hela halvön är en fantastisk plats med mycket energi...




Därefter hittade vi en vacker sandstrand, vore perfekt för en varm sommardag, nu var det tyvärr bara hemskt kallt..


Iceland

Jäpp, Island har tagit sig in i mitt hjärta..
Människorna är underbara, landet kargt men vackert...

Känns som om vi redan har hunnit med väldigt mycket trots att vi kom hit sent igår eftermiddag. Resan kändes riktigt långVi började med att hämta upp Àsthildurs syster Erna på hennes jobb där hon jobbar i en keramik/glasstudio. Sen handlade vi öl, lagade helt underbar mat, kryddig kyckling som jag ska tigga till mig receptet på! =) Åt tillsammans med Àsti o hennes tre systrar. En av deras vänner kom förbi, Lilja kom förbi, så vi drack lite öl och snackade skit.. Runt halvtvå drog vi ner på en pub, lyssnade på trubadurer och fortsatte snacka skit... Kom hem runt fem så har varit halvt medvetslös av trötthet hela dagen. Efter lite frukost tog vi en uppfriskande promenad runt ett soligt Reykjavik, var lite turistiga o tog lite bilder, de har fantastiska byggnader, riktigt vackra. Vädret var perfekt idag så håller tummarna på att det fortsätter så..

Bjuder på lite bilder innan det är dags att sova..




Imorgon är planen att åka till the Golden Circle som är ett område med mycket gejsrar och varma källor om jag förstått det rätt, hoppas på sol..

Puss

Winnerbäck...

Winnerbäck, åh Winnerbäck... vilka texter, vilken röst.. vilka känslor han väcker...



Det är en rätt känslomässig tid i mitt liv, och han rörde allt till liv...

RSS 2.0