Hur man lagar ett betonggolv

Har jag berättat om de stora groparna i vårt golv? En i köket och en i hallen.... Såg ut som om en jätte klampat runt härhemma...
Igår kom jag hem från jobbet och fann att en hantverkare varit här för att laga golven.. Betongen förklarar en del av kylan härhemma.. men hur tusan går det till när betonggolv går sönder? Skumt!

De Haagse Markt

Imorse kom vi äntligen iväg till marknaden! Och dit kommer vi absolut att återvända! Åh vad jag önskar att jag hade ett riktigt kök och mer än ett fack i kylen!

På marknaden finns allt!! Fisk, kött, kyckling, frukt, grönsaker, blommor, kläder, väskor, skor... Ååh ska lätt dit igen när jag har mer pengar! O när vi lokaliserat nån som har tillgång till ett riktigt kök! Billigt var det också!

Gasspis...

Första dagarna härnere var jag lite smått obehagad över gasspisen som jag måste använda för att laga mat... Men jag har verkligen lärt mig att älska den! Det går så fantastiskt snabbt att få upp värmen och jag har till o med börjat tycka att ljudet av gasen är rätt charmigt...

Idag blev det mat inspirerad från Team Finland, kyckling med majs, ananas, passerade tomater, champinjoner o lök... Osså ris till det såklart! =)
En annan sak jag funderat på är det här med att dela lägenhet med tre tjejer. Jag trodde i mitt stilla sinne att tjejer är rätt renliga av sig. Även om jag själv är lite av en slarver så gillar jag åtminstone att städa upp efter mig i utrymmen där även andra är tvungna att vistas. Jag diskar upp efter mig såfort jag kan, jag tömmer soporna när de är fulla och jag torkar av spisen om jag spiller.
Men de här tjejerna, uscha! Spisen är alltid nedsölad, toan snuskig, soporna överfulla, duschen smutsig... Häromdan upplyste jag en av tjejerna om att man faktiskt kan tvätta duschdraperiet i maskinen. Hon visste det inte ens.
Jag anpassar mig nog ändå rätt snabbt till att bo smutsigt.. Och att göra rent efter andra när det når gränsen.. Trivs annars väldigt bra i mitt rum. Har lyckats få lite myskänsla med tända ljus, fina lakan och bilder på mina älskade. Saknar dock växter. Ska köpa nån blomma såfort det är mindre kallt i mitt fönster så att de faktiskt överlever.. =)
Nu tänkte jag ta mig en lugn o skön kväll med en dusch, lite Skype och med att läsa lite ur en av kursböckerna...
Imorn blir det shopping med de tre finskorna... =)
Pussilusk

RSS 2.0