Levande inredning?

Katter.. är de inte ett av de vackraste djuren? Egensinniga och oberoende på så många vis, det är ju en stor del av deras charm. Att de egentligen inte är så beroende av oss, till skillnad mot hundar, men ändå väljer vårt sällskap...

Syrrans katter har tagit en naturlig plats i min lägenhet. Det är främst Frida som flyttat in på deltid hos mig, hon sover oftast här, har som hobby att få mig att snubbla på henne då hon springer framför mina fötter och aldrig lämnar mig ifred... Riktigt litet charmtroll...



Här har ni Frida i färd med att följa med ner till källaren för en dusch..



Viggen däremot är lite lugnare och mindre krävande. Han kommer in ibland o kollar läget, har väl endast sovit över 2-3 gånger... Han är en riktig skönhet! '

Katterna kommer aldrig över tillsammans, de är syskon men tycker verkligen inte om varandra.. Annat var det när de var små, då var de urgoa mot varandra!

Drömmer om våren...



Utomhus verkar det som om det kommer dröja lääääänge tills våren bryter igenom... Men jag drömmer om våren och köper hem tulpaner sålänge! =) Mkt matchande med tulpanduken på bordet. Fick en kasse med farmors mössor och sjalar av farfar häromdagen.. I den fanns en vacker vårsjal med tulpaner på.. Våren lever, om än bara i våra hjärtan just nu!

Glädje!

Jag vill bara skriva av mig lite av min glädje!

För ett halvårsen var det mesta i mitt liv ett höghus med instabil grund... Det såg väl helt okej ut men mycket var fel och huset riskerade att rasa... Till slut gjorde det också det, allt rasade samtidigt och det var hemskt jobbigt ett tag. Men nu har huset börjat byggas upp igen, det kanske inte är lika högt, inte lika många våningar och invånare, men det är stabilt och vackert.

Jag tror på mig själv, jag litar på mig själv mycket mer än jag gjorde för ett halvår sen. Jag vet att även om det ibland är kaos så klarar jag mig igenom det. Jag har blivit otroligt mycket starkare den sista tiden och jag säger numera ifrån när något börjar gå fel, och det är jag väldigt stolt över. Jag var rätt bra på att ta skit innan från vänner, familj och kollegor, jag tar inte skit längre.
Jag har hittat ett heltidsjobb, inte ett jobb jag vill syssla med för resten av livet, men jag tror jag kommer trivas och prestera bra där. Riktigt roliga kollegor! Min familj är väl lite svajig just nu, mamma och pappa mår inget bra och det påverkar såklart mig och min syster, men jag känner ändå att jag har fått distans till det nu och jag ser en ljusare framtid för oss alla. Men det som kanske har gjort den största skillnaden är att jag tar hand om mina vänner bättre nu, och jag har vänner som också tar hand om mig bättre.

Denna vecka blir fylld av jobb och inte så mycket nöje.. Helgen därpå däremot åker vi till en kompis stuga i Järvsö, det ser jag verkligen fram emot! Hela gänget i en stuga omringad av snö.. Ska ta med längdskidor och pulka/presenning. Det kommer bli en superhelg! =)

Nya jobbet

Idag var första dagen på nya jobbet, det gick över all förväntan. Eftersom det är ett telefonsäljjobb så hade jag inte så höga förhoppningar. Men det här verkar verkligen vara ett seriöst företag. Nu har vi en veckas utbildning, vi är 6 nya som går utbildningen och det verkar vara ett jätteroligt gäng!

Däremot är det så mycket ny information så det känns som om en ångvält har tagit en genväg genom min skalle...

Ser dock fram emot att börja sälja nästa vecka, med skräckblandad förtjusning, men ändå.. =)


Helgen har jag spenderat i chokladfabriken och i goda vänners lag.. Alla hjärtans firade jag med Erica o Hugh Grant... En middag framför tv'n, lite choklad o film... Det var en trevlig kväll, men jag blev besviken på en av mina bästa vänner som satte en pojk före sin bästa vän.. =( Inte okej.. skärpning i fortsättningen!

Nu ska jag strax nanna kudden så jag orkar jobba hela dagen imorn... Det blir antingen semla eller sol o bad efter jobbet.. vad lägger du din röst på?


Det går bra nu!

Ja shit, just nu har jag ett riktigt flyt! =)

Jag fick jobbet!!! Det jag var på intervju på igår! =)

Nu ser jag pengar i framtiden... äntligen! =) Börjar på måndag!

Aaaah vilket glädjerus! Hela dagen har vart riktigt bra... Började dagen med ett riktigt kram- o tyck-om-mig-begär! Åkte till jobbet o fick istället fan-vad-jag-är-bra-o-omtyckt-känslan. Sen ringde telefonen om jobbet o det blev bara bättre! Jobbade till halvåtta o fortsatte känna mig mycket uppskattad.. Fick med mig bakelser hem för att fira, gick in till syrran o fick det gos jag hade saknat av min älskade systerdotter... Fick dessutom välbehövlig massage för mina stackars axlar o skulderblad.

En dusch senare sitter jag här o lyssnar på kattens spinnande. Ska ladda med lite ostbollar och hallonsoda för att fira dagens bravader! =)
Upp tidigt imorn, vi öppnar redan kl. 9 så då får ni komma o köpa choklad hos Ampans i centrumhuset i Kolbäck!

Vilken dag!

Uppe med tuppen imorse, åt frukost medan jag fortfarande var halvdöd, slängde mig i bilen med fullproppade väskor med badkläder, sökajobb-papper och arbetskläder...

Simmade 750 m, allt jag hann, nuddade knappt kanterna i min stress att hinna. Sen la jag mig i solariet för att öka dosen D-vitamin i min stackars vintertrötta kropp. En dusch o sen var det iväg på jobbintervju!

Tyckte att det gick riktigt bra, ett intressant jobb. Det är ett säljjobb, men jag tycker det verkar riktigt roligt, det trodde jag nog aldrig att jag skulle säga om telefonförsäljning... =)

Efter intervjun åkte jag till skolan för kramar med älskade vänner och cv-granskning av en kille från akademiker-förbundet. Fick några bra tips som jag ska ta vara på! =)

Tillslut var jag iaf äntligen klar för att åka till jobbet! Jag gillar verkligen veckans jobb! Bästa chefen, omringad av choklad och ett högt tempo! Precis som det ska va! =) Idag fick jag lära mig göra smörgåstårta! Önskar verkligen att jag kunde få praktik där. Eller helst ett fast jobb såklart, men det finns det inte pengar för än... Tänk att få vara allt-i-allo där.. Experimentera med marknadsföringen, skylta i butiken, lära mig allt om choklad, möta kunderna i butiken... allt liksom... aaah.. *drömmer sig bort..*

Sålänge hoppas jag på ett trevligt samtal imorn där jag ombedes inställa mig på kontoret måndagmorgon...

Osså drömmer jag om massage för mina ömma fötter och ömma axlar... aaah....



Avlivning

Något man lär sig efter ett liv med många djur är att man en dag kan komma att vara tvungen att ta beslutet att avliva djuret.

Bonnie var det andra djuret jag var med under avlivningen på. Första gången var det Molle, vår älskade birma-katt, detta var för många år sedan men jag minns det fortfarande som en rätt fin upplevelse. Den gången gick vi dock in genom den vanliga entrén på Strömsholm, fick vänta i väntrummet tillsammans med alla andra oroliga djur och sen gå in till ett rätt så sterilt rum. Molle som bara åkt transportbur ett fåtal gånger under sitt liv blev såklart väldigt rädd av denna upplevelse och var uppstressad när vi kom in i det sterila rummet. Han fick en spruta och vad jag minns tog det ganska lång tid innan han efter att ha trampat runt oroligt en stund på svettiga tassar äntligen fick somna in.

Denna gång fick vi gå in genom en separat ingång med eget väntrum. Ensamma satt vi där pappa, jag och Bonnie och väntade. En sköterska hämtade oss och vi fick komma in i ett rätt så ombonat rum där vi fick en förklaring om hur proceduren skulle gå till. Bonnie fick ligga på en pläd på britsen och även om hon var lite nervös så höll hon sig lugn när sköterskan satte in kanylen i hennes framben. Därefter fick vi vara själva en stund med Bonnie som fick komma ner o gosa på golvet. Efter en kvart kom en veterinär in med tre stora sprutor.. Efter lite vänligt prat började hon ge Bonnie sprutorna. Efter bara en halv spruta märkte man hur Bonnie fick svårt att hålla upp huvudet, hon lade sitt huvud mot mitt ben och efter två sprutor kände jag hur hon slutade andas... Jag blev chockad men också lättad över att det gick så snabbt...

Vi fick sitta kvar en stund för att säga våra sista farväl och ge Bonnie våra sista kramar.. Det var en fin stund, oerhört sorgligt såklart.. Vår livskamrat är borta.. Efter 13 år av den kärlek hon gett och fått är hon nu i himlen eller var man än hamnar, i sällskap av farmor och sin bästa vän katten Mimmi...

Jag är glad att jag var med idag.. både för min egen skull, för Bonnies skull och för pappas skull..

Ett brustet hjärta... det går nog att laga med Karlssons klister..



Bonnie



Nu sitter jag och väntar på att pappa ska hämta mig. Idag ska nämligen vår älskade vovve få somna in. Hon har levt ett långt liv på landet och fått vara med om mycket. Men som det oftast är när man skaffar ett nytt djur så vet man att det en dag är dags för dem att somna in. Nu har den stunden kommit för Bonnie.

Så det blir ett besök på Strömsholm under eftermiddagen. Sen åker vi nog hem hit och tröstfikar lite...

Tungt det här...


Jobb...

Ja, denna vecka hjälper jag min granne o vän Ampan i hennes chokladbutik i Kolbäck!



Trivs riktigt bra, men vem skulle inte göra det i en butik fylld med choklad! =)
Ska hjälpa Ampan fram till alla hjärtans dag då hon har alldeles för mycket att göra. Så jag paketerar främst choklad o fixar annat småpyssel. Vore väldigt roligt att fortsätta efter alla hjärtans, ska se vad vi kan ordna imorgon.

Imorn är jag ledig så ska passa på att simma... sen måste jag ner till arbetsförmedlingen.
Eftermiddagen blir inte rolig alls då vi ska ta bort vår älskade gamla vovve Bonnie... Åldern tar ut sin rätt och det blir nog skönt för henne att få somna in...



Lägenhetsbilder

Ja, nu har det gått evigheter sen jag sist skrev något...
Den mesta tiden går åt att söka jobb, övergått från att söka endast i Västerås till att söka i hela mälardalen, Oslo och Reykjavik... Vill dock helst inte flytta ifrån min lägenhet, älskar mitt lilla krypin!
Här kommer lite bilder!



En kväll i början av januari fick jag sällskap av Àsty, min vän från Island, samt mina barndomsvänner Josse o Ida. Det blev tacos, kladdkaka o Tjejsnack.. En riktigt trevlig kväll!



Under Tjejsnack-spelet fick Àsty uppdraget att dansa med en kvast, i brist på kvast blev det en rundstav... Väl utfört! =)



Jag har passat på att renovera fyra gamla stolar från mormors tid som jag hittade på lidret. Den vänstra är med det nya tyget.. Blev själv väldigt nöjd..



Har ni sett en sötare byggjobbare? Världens goaste systerdotter! =)



Och tillslut en bild på min fondtapet i sovrummet... Älskar den...

Visst har det sina nackdelar att bo såhär långt från stan, det kostar framförallt alldeles för mycket i bensinpengar och man får inte så mkt besök eftersom jag inte känner så många med bil.
Men jag bor nära min familj, jag har underbar utsikt utanför fönstret, jag söker jobb på många fler ställen än jag skulle om jag bodde i V-ås. Jag älskar att bo på landet och vara nära naturen, jag har väldigt få grannar och de är väldigt lugna...

Aaah.. kan inte tänka mig att bo i en lght i stan igen. När jag sover hos kompisar under helgerna så vaknar jag o längtar hem... Då vet man att man trivs! =)

Ni är för övrigt hjärtligt välkomna att bjuda över er själva... Bara att hojta till så fixar jag mat eller fika...


RSS 2.0